Klank is de muziek van het hart

 

 

Klankschaal behandeling

Klankschaalbehandeling vindt steeds meer toepassing als aanvullende ondersteuning in de complementaire gezondheidszorg. Bij klankschaal behandeling denkt iedereen aan iets anders en er zijn ook diverse manieren waarop deze metalen schalen worden ingezet. De meeste mensen denken aan het mooie melodieuze geluid dat ze produceren en wat heerlijk ontspannend dat werkt. Maar de werking is veel intensiever door de trillingen die ze veroorzaken wanneer ze worden aangeslagen.roerd. Het gebruik van verschillende schalen is belangrijk omdat elke schaal een andere klank en trilling heeft. De schalen worden rond en op het lichaam geplaatst waardoor de trilling een dieptewerking heeft voor zowel het lichaam als de geest. De ontspanning die hierop volgt is belangrijk voor jou Ontspanning

Een klankschaal behandeling is bijzonder, de klankschalen werken harmoniserend. De trilling dringt diep door in lichaam en geest. Via klank ervaar je emoties zoals vreugde, verdriet, blijdschap en geluk. Klank dringt door tot in de diepere lagen van het bewustzijn. Door het aanslaan of aanroeren van een klankschaal geeft de schaal een geluid, een klank en een trilling. De trilling van een klankschaal is krachtig en verplaatst zich snel door ons lichaam. Doordat ons lichaam voor 70 - 80% uit water bestaat, ontstaat door de trilling als het ware een innerlijke massage, het water in ons lichaam komt door de trilling in beweging en die kan bijdragen aan een algehele diepe ontspanning.

 

Loslaten van spanning

Tijdens een klankschaal behandeling ervaar je stilte, evenwicht in je eigen kracht, aarding en schoonheid. Hierdoor komen lichaam en geest op een natuurlijke manier tot evenwicht. Op deze manier kunnen spanningen zowel in het lichaam als op andere lagen van bewustzijn losgemaakt en opgelost worden. Vaak worden problemen even opzij gezet omdat we de tijd niet willen of kunnen nemen om ze te verwerken. Dat kan spanningen of klachten in het lichaam veroorzaken, die zich bijvoorbeeld ook vastzetten op de organen of de spieren. Bijvoorbeeld; je bent niets aan het doen en je blijft dan toch rusteloosheid voelen in je lichaam. Precies daar werken de klankschalen op in. Het lichaam herkent de spanning en is in staat om ze los te laten. Het nodigt je uit tot groei en verandering: laat los wat vast zit en omarm wat je healt. 

 

Voor wie is een klankschaal behandeling bedoeld?

Voor ‘iedereen’ kind of volwassen, iedereen die opzoek is naar ontspanning, ontwikkeling en/of begeleiding.

Wil je krachtiger in jezelf of in jouw wereld staan?

Of ondervind je klachten/blokkades zoals; stress, verdriet, nerveusiteit, moeheid, spier- of gewrichtsklachten, slaap of concentratie problemen of kamp je met hoofdpijn?

Wellicht dat een klankschaal behandeling jou kan helpen.

 

 

 

 

 

 

Kaart
Opbellen
E-mail